Wat kost een kindergoochelaar

Binnenkort heeft u een leuk kinderfeest en u zit te denken om een kindergoochelaar hiervoor te boeken. Prima keuze natuurlijk, want een kindergoochelaar is een geweldige aanvulling. Via boek een goochelaar kunt u aangeven wat u budget is. Leuk, maar dan moet u antwoord hebben op de volgende 2 vragen:

Wat kost een kindergoochelaar nu eigenlijk?
En... is het goed als ik de goedkoopste kindergoochelaar boek?

Helaas kunnen we deze vragen niet kort antwoorden. Er is geen "norm" of een standaard uurloon en een kindergoochelaar werkt ook geen 40 uur per week. Goochelaar is een vrij beroep en iedereen die wilt kan zich laten boeken als goochelaar! Er zijn dan ook vele websites van goochelaars te vinden en elk met een eigen tarief. Wat nu een goochelaar kost hangt af van een aantal dingen. We gaan ze voor u bespreken en we geven u antwoord of een goedkope goochelaar de beste keuze is!

Wat kost een goochelaar voor kinderen?

Een goede kindergoochelaar weet de kinderen "onder controle" te houden. Als u kinderen heeft of er mee werkt weet u dat kinderen druk (lees enthousiast) kunnen zijn en een kortere spanningsboog hebben. Goochelen voor kinderen is daarom echt een apart vak en zeker niet makkelijk. Een goede kindergoochelaar weet hier goed mee om te gaan. Maar hoe weet je nu of je een goede kindergoochelaar boekt? Dat kunt u in veel gevallen aan zijn of haar budget zien.

In de regel kun u het volgende aanhouden:

Budget <100 euro:

In deze categorie vallen de kindergoochelaars die nét begonnen zijn en nog wat ervaring willen opdoen. Betekent niet dat deze goochelaars niet goed zijn, maar het betekent wel dat hun shows nog niet 100% compleet zijn of dat ze soms nog niet weten hoe ze met een bepaalde situatie moeten omgaan. Ook kan het zijn dat u een oudere goochelaar boekt, die het gewoon leuk vindt om zo af en toe nog eens optredens te doen. 

Budget 101 - 300 euro:

In deze categorie vallen de ervaren tot goed ervaren kindergoochelaars. De meeste kindergoochelaars zullen in deze categorie werkzaam zijn en voor 80% zal gelden dat u hier een goede goochelaar boekt. Hier geldt wel dat iemand die voor 300 euro werkt beter zal zijn dan iemand die voor 150 werkt...

Budget 301 euro en hoger:

In deze categorie vallen de professionele kindergoochelaars. Het voordeel is dat u bijna zeker weet dat de goochelaar veel ervaring heeft en in de meeste gevallen met de vreemdste situaties kan omgaan. Als u toch wel wat garantie wilt, is het raadzaam een kindergoochelaar van dit budget te kiezen.

Is een goedkope kindergoochelaar goed?

Zoals u kunt lezen is een goedkopere kindergoochelaar niet slecht, maar in veel gevallen (nog) niet de beste keuze. En juist in de onderschatte tak van het goochelen, het kindergoochelen, is het belangrijk dat u een goede kindergoochelaar vindt.

Natuurlijk zijn er dure kindergoochelaars die minder goed zijn en er zijn goedkopere kindergoochelaars die geweldig zijn! 

Vraag naar de ervaringen van de kindergoochelaar!

Als u een offerte opgevraagd heeft en nog twijfelt tussen meerdere goochelaars, vraag dan gerust naar de ervaringen van de goochelaar. Waar en hoe vaak heeft hij al kindershows gedaan? Wellicht geeft dat net de doorslag om de juiste kindergoochelaar voor uw evenement te boeken!